Contact
vorige

Theater op school

Het is een uniek theater waarbij er steeds wordt gewerkt rond een bepaald thema. De kinderen worden meegenomen in een verhaal, waarbij de zintuigen geprikkeld worden. De kinderen beleven, zien, horen, voelen en ruiken. Dit expressief kindertheater wordt ondersteund door een mooi klank- en lichtspel. In dit interactief theater zit iedereen op de eerste rij.

Elk thema heeft ook een lesboek om de kinderen voor te bereiden op het theater. Na het theater wordt er ook nog tijd genomen om samen met de kinderen een nabespreking te houden over het thema.

Schoolvoorstellingen zonder caravan ... zie 'Kadroom' en 'Sint' op deze site.

Voor een offerte op maat, gelieve een mailtje te sturen naar info@kakelnest.be.

Theater:

 • theater in aangepaste caravan
 • meerdere voorstellingen per dag zijn mogelijk, waardoor de gemiddelde prijs daalt
 • minimum 2 voorstellingen bij een afstand van meer dan 20km vanuit Zandhoven
 • extra foto's te bekijken bij 'kinderfeestjes met theater'
 • duur: 1 lesuur
 • prijs: 120 euro eerste voorstelling (max 20-25 kinderen), 75 euro per aansluitende voorstelling, 3 voorstellingen steeds zonder middagpauze.
 • vervoer: 0.75 euro per km vanuit Zandhoven.
 • belangrijk: een veilige, schaduwrijke staanplaats voor de caravan met voldoende plaats en aanwezigheid van elektriciteit binnen 50 meter.

thema's

Michobi

‘Eiland van Michobi' is geen theater, maar een belevende vertelling gevolgd door een relaxatie sessie en een klankbad. We eindigen met een constructief gesprek, met tips wat je als kind kan doen tegen milieuvervuiling.
De kinderen zitten mee in de caravan.
Achteraf krijgen ze het ‘zand’ mee van het 'Eiland van Michobi' om samen sterk te staan tegen de vervuiling. Hiervoor hebben ze enkele dagen op voorhand als voorbereiding met de klas ieders hun eigen potje gemaakt.

Oscar en Felix

Eindelijk wordt Felix verkocht! Hij wordt de nieuwe beer voor de vijfjarige Niki. Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn ... Felix is een reservebeer voor de identieke beer Oscar. Oscar is de bofkont die alle dagen met Niki mag spelen. Felix daarentegen woont in een kast en moet zijn beurt afwachten ... Kan Felix zijn lot leren aanvaarden? En kan hij misschien toch gelukig worden door samen te werken en vriendschap te sluiten met zijn grote rivaal?
Voorstelling inclusief lezing met auteur Annick Beyers: 150 Euro voor eerste lezing, 120 Euro vanaf de tweede lezing, met een minimum van 3 lezingen (subsidie is mogelijk mits tijdig aanvragen).
Aankoop boek: www.annickbeyers.com/boek/oscar-en-felix
Extra info: www.oscarenfelix.be // info@oscarenfelix.be

Compliment in de tent

Fratelli, de goochelaar, vindt zichzelf de beste goochelaar van de hele wereld. En toch is hij jaloers, jaloers op de onzekere danseres Lena.
Hoe moet de circusdirecteur dit oplossen? Kan hij dat wel oplossen? Want zelf heeft hij eveneens een probleem: eigenlijk wil hij ook graag Bobo de clown zijn ...

Geur van vriendschap

De vlinder en de leeuw zijn dikke vrienden. Ze vinden het allermooiste plaatske van de hele wereld en ze willen daar ook blijven. Maar het konijn heeft er ook van gehoord en de apen zijn ook al onderweg. Plots heeft de leeuw geen plaats meer en hij wordt boos. De vlinder is bang van haar beste vriend. Verdrietig vertrekt de leeuw naar de andere kant van de wereld.

Reacties

Plaats een reactie
 • Geplaatst door Sabine

  Onze 2,5 en 3 jarigen hebben heerlijk genoten van de prachtige voorstelling ‘Geur van Vriendschap’! De vele zintuiglijke prikkels zorgden ervoor dat ze tot het einde geboeid bleven! En dit speelde zich allemaal af in een super gezellige caravan! Dankjewel Karen!

 • Geplaatst door juf Sandy GBS Niel

  ‘De geur van vriendschap’ was geweldig! De kinderen (en ja, ook de juffen) hebben weer zeer hard genoten. En wat een mooie boodschap hebben ze meegekregen! Hopelijk zien we je volgend jaar weer!

 • Geplaatst door Christa Van Langenhoven

  We hebben allemaal genoten van de voorstelling Oscar en Felix.
  Blije gezichten bij groot en klein zeggen vaak meer dan duizend woorden.
  Super, fantastisch, schitterend, …
  We kunnen nog even nagenieten.
  Veel succes in de caravan!
  Wij zijn (en blijven) fan :)

 • Geplaatst door Stedelijke basisschool Tiptop deurne

  Wauw, al het 3e jaar op rij komt Karen met haar caravan bij ons op school! Elke keer opnieuw genieten zowel de jongste kleuters als de oudste kleuters van het theater! Geen enkele uitdaging is te groot voor Karen! Toppie we kijken al uit naar volgend jaar!
  Dit jaar was het de geur van de vriendschap die onze kleutertjes mocht betoveren en wees er maar zeker van, de betovering was er!

 • Geplaatst door hanne

  Wat geweldig dat we Bobo, Lena en Fratelli ontmoet hebben! Zowel de kleuters als de juffen hebben van elk moment genoten met de nodige verwondering :) Na de voorstelling hebben we ook geprobeerd om complimenten aan elkaar te geven in de klas... de kleuters konden niet meer stoppen! Graag tot een volgende keer!

 • Geplaatst door Debbie Vanhoudt

  Toneel voor 2,5-jarigen…dat is een hele uitdaging…Maar niet voor Karen van het Kakelnest!
  Geur Van Vriendschap werd op maat gebracht voor deze jonge doelgroep. De zintuiglijke prikkels deden de oogjes fonkelen. Super gedaan!

 • Geplaatst door Lore

  Wauw, wauw, wauw, helemaal onder de indruk zowel de kleuters als de leerkrachten. De kleuters waren helemaal verwonderd door alles wat ze zagen, hoorden en roken. Wij hebben allemaal enorm genoten van het theater! Chapeau!

 • Geplaatst door Wauters Inge

  Hallo Karen, ik wil je langs deze weg nog eens heel hartelijk bedanken voor de 5 mooie voorstellingen die je in onze kleuterschool gaf! Zowel de kleuters als juffen waren super enthousiast en werden meegezogen in de wereld van Zoë en Léo.
  We wensen je nog veel succes in het verder uitbouwen van je theater. Groetjes vanuit Landen.

 • Geplaatst door De Stadsmus Invaliden.

  Bedankt dat wij de eerste waren in de nieuwe caravan van “Oscar en Felix”!!
  Het was SUPER voor onze jongste peuters en kleuters!!! Zoveel zintuigen, emoties… die aan bod komen en weer een prachtige caravan!!!
  Bedankt!
  De Stadsmus peuter- en kleuterjuffen.

 • Geplaatst door Hedwig lenaerts

  Samen met Leon was ik getuige van het nieuwe theater van Oscar en Felix. Het was super. De nieuwe caravan was zoooo mooooi en zo gezellig, gewoon super tof. Fantastisch gemaakt. Top.

 • Geplaatst door Juf Lieve

  Hallo Karen,
  Graag wil ik u bedanken voor de prachtige voorstelling.
  De gezellige caravan, de doekjes en kussens, de vele visuele en auditieve elementen maakten van deze voorstelling een waar feest voor onze kleuters.
  De speelse interactie met de kinderen vond ik super!
  Dat het verhaal een mooie boodschap heeft is zoals een strik rond een cadeau.
  Het wordt alleen maar mooier …
  Wij zien u dan ook heel graag terug op een ander moment.
  Met speelse groeten,
  Lieve

 • Geplaatst door juf Charlotte

  Wat een belevenis voor de kleuters! Ze werden er helemaal stil van en konden tijdens de voorstelling hun oren, ogen, neus, … niet geloven.
  Zeker voor herhaling vatbaar.

 • Geplaatst door juf Lore en juf Vicky

  Fantastisch toneel! De kleuters waren erg betrokken en hebben enorm genoten. Het was heel gezellig in de caravan, en alle zintuigen van de kinderen werden geprikkeld.
  Zelfs de juffen vonden het geweldig!
  Voor herhaling vatbaar :-)!!!

 • Geplaatst door Wendy Deroye

  Het was super! Iedereen heeft met heel veel aandacht zitten luisteren. Van instap tot derde kleuterklas was iedereen zeer enthousiast. Wij zijn benieuwd naar meer!!!

 • Geplaatst door juf Saar

  Wauw!!!! Super om te zien hoe zelfs de meest verlegen kleuters helemaal opgingen in het verhaal! Zelfs de juffen zaten met open mond te kijken en te luisteren ;-). Wij kijken al uit naar volgend jaar!!!!

 • Geplaatst door Annick De Houwer

  Onze kinderen beleefden weer een zalig “belevingstheater” met een tent vol talent. Proficiat Karen, je maakt theater helemaal op maat van onze kinderen. groetjes juf Annick (M.P.I. De Mast – Kasterlee)

 • Geplaatst door Wendy

  Ook het eerste leerjaar heeft enorm genoten van de voorstelling ‘de geur van vriendschap’. De verwondering stond op hun gezichtjes te lezen. Toen de kinderen naar huis gingen hoorde ik ze nog navertellen over hun belevenissen.
  Je bracht de kindjes in vervoering, verwondering, je deed ze schaterlachen, maar ook medeleven en zelfs een traantje waren aanwezig tijdens de voorstelling. De kinderen werden door de vele effecten (licht, geluid, materiaal,…) meegezogen in het verhaal. Top !

 • Geplaatst door juf. Elke

  Compliment in de tent … Wat een ervaring … de prachtige caravan kwam onze speelplaats opgereden en bij het zien ervan waren de verwachtingen meteen hoog. Vanaf de eerste minuut in de caravan, gezellig bij elkaar, werden zowel kleuters als juffen “betoverd”. Het verhaal, de poppen, de effecten, de muziek, … zelden ging een uur zo snel. Het voelde als “wakker worden” toen we uit de caravan stapten en het kostte ons moeite om niet dadelijk terug te keren en “nog eens!” te scanderen. Nu, enkele weken later wordt er door de kleuters soms nog over ‘‘Fratelli’‘ gepraat.

  Bedankt ‘‘mevrouw Kakel’‘ voor deze belevenis en zeker weten tot nog eens!

  juf. Vicky, juf. Inge, juf. Diane en juf. Elke

 • Geplaatst door juf Kimberley

  Onze vriendjes van het 1ste leerjaar hebben enorm van de voorstelling genoten.

  Het leren beleven en ontdekken met behulp van hun zintuigen sprak hen enorm aan.
  Door het zien, horen, voelen en ruiken werden ze helemaal meegezogen in een prachtig verhaal over vriendschap.Samen met het introductieverhaal en de kant-en-klare lesmap konden we ook in de klas aan de slag.

  Een super ervaring!

  Heel erg bedankt!
  Juf Kimberley.

 • Geplaatst door Nele Roevens

  Het was een reuze ervaring!

  De 5-jarige kleutertjes van de Goezo Kerkeblokken en hun juf vonden het een zeer fijne belevenis. Lekker gezellig samen in de aparte caravan en een feelgood verhaal met happy end. Het verhaal was opgebouwd uit een aaneenschakeling van onverwachte momenten. Ook de attributen waren origineel en goed gevonden.

  Nog bedankt! We hebben er echt van genoten.

 • Geplaatst door Lesly Defossez

  Nooit gedacht dat mijn instappertjes (waaronder enkele met een beperking) zo gingen meeleven, genieten, … dank je daarvoor!!!

  Je hebt Juf eens zo erg mee laten genieten!!! xxx

 • Geplaatst door juf Annick

  Ook voor onze kinderen van het buitengewoon onderwijs een zeer fijne dag met de caravan.
  Alleen maar positieve reacties van kids en juffen.

  Een voorstelling op maat.
  Bedankt Karen.

 • Geplaatst door Ine

  De kleuters hebben echt kunnen genieten met al hun zintuigen!

  Het was zalig om te zien!

  Bedankt!
  Juf Ine

Hoe plaats je een reactie?

1

Vul alle velden in

Vereist*.

2

Klik op voorbeeld

3

Klik op verzenden